BlogList Malaysia

Selatan Online

HOSPITAL Pontian Perlu Dinaik Taraf : Ahmad Maslan Dikecam

Posted by Nusajaya Kini on 31 Disember 2011 | 0 komen pembaca | Leave a comment...

PONTIAN, 30 Disember 2011 – Blogger Cucu Mat Kilau atau nama sebenarnya Mohd. Shukri Ramli mengecam tindakan Datuk Ahmad Maslan, Ahli Parlimen Pontian yang membuat pelbagai kenyataan tentang kejayaan UMNO-Barisan Nasional membangunkan negara ini sebaliknya di kawasannya sendiri diibaratkan ‘jauh panggang dari api’.

Hal ini, katanya berikutan kegagalan Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri itu yang dakwanya kurang peka kepada keperluan masyarakat di Pontian yang berkehendakkan supaya Hospital di daerah itu dinaikkan taraf.

Jelasnya lagi, Hospital Pontian yang telah dibina sejak seratus tahun lalu dakwanya masih berkeadaan biasa tanpa banyak perubahan yang boleh dibanggakan.

”Saya syoknya (seronok) berada di Pontian sebab ada menteri jaga Felda. Dia jaja ke sana sini. Makin kempen, makin peneroka tolak Felda. Rupa-rupanya orang sudah tak percaya.

”Akhirnya ramai yang protes. Di Bera ramai pemimpin UMNO kata, baik ikut PAS.

”Saya sedih di Pontian. Bila tengok Ahmad Maslan berceramah hebat. Pergi Hospital Pontian ! sampai hari ini macam itu aje. Dari tahun 1917 hingga sekarang dah dekat 100 tahun hidup (beroperasi). Dia cakap kat Felda di Bera, ada bangunan canggih.

”Takkanlah tak nampak (keadaan) Hospital (Pontian). Bagi saya Ahmad Maslan tak nampak di Kawasan sendiri. Rakyat Pontian nak buat perubahan. Hospital kena naik taraf. Ini isu di kawasan ini.” tegas beliau lagi dengan merujuk kepada Ketua Penerangan UMNO Malaysia.

Sementara itu, bekas calon PKR DUN Kemanyan di Parlimen Bera itu turut menegaskan bahawa jentera penerangan parti di setiap peringkat harus digerakkan semaksimum yang mungkin.

Dengan mewujudkan satu blog di setiap cawangan katanya mempunyai kelebihannya tersendiri dan hasil penulisan itu perlu diedar ke seluruh pelusuk kampung supaya masyarakat memiliki maklumat yang tepat dan benar.

”Peranan Blogger penting. Tapi macam mana nak sebarkan. Pertama, jangan lupa buat blog satu cawangan satu blog.

”Kedua, mesti print. Tapi mesti disebarkan di Masjid-masjid. Berita-berita panas,” katanya lagi sebagai bekas calon yang kalah dalam pilihan raya kerana majoriti pengundinya adalah dikalangan orang Asli.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapannya pada majlis ceramah di Unit Peti Undi (UPU) Parit Betak, Benut, dekat sini, baru-baru ini.

Sumber : Ibn_bacocks

Jambatan baharu siap Februari

Posted by Nusajaya Kini on | 0 komen pembaca | Leave a comment...

JOHOR BAHRU 30 DISEMBER 2011. - Kesesakan yang biasa dilalui oleh pengguna jalan raya di jambatan Permas Jaya di sini bakal berakhir apabila jambatan kedua dibuka sepenuhnya pada pertengahan Februari ini.

Pegawai Daerah Johor Bahru, Mislan Karmani berkata, jambatan kedua berkenaan yang sudah siap sebanyak 98 peratus hanya tinggal kerja-kerja terakhir pembinaan."Pembukaan jambatan kedua itu dijangka dapat mengatasi masalah kesesakan lalu lintas di sekitar kawasan berkenaan terutama pada waktu puncak.

"Kita juga berharap pembukaan jambatan kedua ini memberi lebih keselesaan kepada pengguna jalan raya di bandar raya Johor Bahru," katanya kepada pemberita sempena lawatan Projek Membina Jalan dan Jambatan Kedua Permas Jaya, di sini hari ini.

Menurut Mislan, projek bernilai RM26 juta itu yang mula dibina pada Ogos 2008 sepatutnya siap pada Januari lalu namun, akibat masalah teknikal ia tidak dapat disiapkan mengikut tempoh yang ditetapkan.

Sementara itu, Pengurus Besar (Pembinaan) Jabatan Kerja Raya (JKR) Permas Jaya, Nordin Wasiran berkata, pihaknya telah meminta peruntukan sebanyak RM3.5 juta daripada Kementerian Kerja Raya pada Ogos lalu bagi membina pusingan U dan jejantas di kawasan berkenaan.

Beliau berkata, pusingan U tersebut akan dibina di bawah jambatan berkenaan manakala jejantas itu pula dibina di hadapan Flat Sri Stulang dan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Permas Jaya di sini.

Sumber : Selatan Online

Terbaru di Nusajaya Kini

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Like Nusajaya Kini

Ruang Iklan

Fanpage Nusajaya Kini

Twitter Nusajaya Kini

Arkib

Jumlah Paparan Halaman

Daftar Ahli Blog Nusajaya Kini