BlogList Malaysia

Selatan Online

TAWARAN HEBAT: Siswa Siswi Boleh Miliki Kereta Viva dan Myvi

Posted by Nusajaya Kini on 11 Oktober 2012 | 2 komen pembaca


Oleh: Ummu Zahra


Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) yang juga syarikat pengeluar kereta nasional kedua telah membuka satu tawaran istimewa untuk pelajar tahun akhir Institusi Pengajian Tinggi (IPT) Awam dan Swasta.

“Tawaran ini adalah inisiatif PERODUA untuk memberi peluang kepada kumpulan pelajar tahun akhir memiliki kenderaan sendiri tanpa bayaran pendahuluan”, kata Pengarah Urusannya, Datuk Aminar Rashid Salleh.

Tawaran ini diberikan menerusi Program Pemilikan Kereta terbarunya iaitu ‘What’s Up Graduate’.

Pelajar tahun akhir institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta kini berpeluang membeli kereta keluaran PERODUA dengan bayaran serendah RM 299 sebulan.

“Tawaran ini terbuka untuk semua model PERODUA Viva dan Myvi yang bermula semalam (10 Oktober 2012) dan akan berakhir 31 Mac 2013.

“Pelajar hanya perlu menunjukkan kad pelajar dan membawa seorang penjamin bagi memohon tawaran berkenaan ketika melaksanakan urusan jual beli kenderaan di semua cawangan PERODUA.

“Program ini ditawarkan kepada pelajar tahun akhir hanya untuk tempoh bayaran bulanan bagi tahun pertama saja, sebab mereka ini bakal memasuki alam pekerjaan sementara gaji pula masih kecil.

“Selepas tahun pertama, bayaran bagi tempoh seterusnya akan beransur-ansur meningkat dari tahun ke tahun sehinggalah habis tempoh pinjaman, sejajar dengan kenaikan gaji mereka,” tambah Datuk Aminar Rashid Salleh ketika berucap pada Majlis Perasmian Expoconvo 2012 Universiti Malaysia Pahang (UMP), Gambang, semalam.

Selain itu, pelajar-pelajar turut akan menerima Perlindungan Insurans Kemalangan yang bernilai RM20,000 secara percuma di samping diskaun 50 peratus bagi servis di semua Pusat Servis PERODUA di seluruh negara.


**KLIK SINI untuk Iklan Teks produk anda dengan hanya RM5 sebulan!!**PENAFIAN DAN PERINGATAN - Ini merupakan web rasmi Nusajaya Kini. Semua artikel di sini adalah hak mutlak Nusajaya Kini, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika diletakkan nama pemiliknya. Semua gambar di web ini adalah hak milik Nusajaya Kini dan juga ehsan dari Google. Nusajaya Kini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Sebarang pertanyaan dan pendapat boleh dikemukakan terus melalui email kepada kami di nusajayakini@gmail.com


Kongsikan pandangan anda


2 komen pembaca for "TAWARAN HEBAT: Siswa Siswi Boleh Miliki Kereta Viva dan Myvi"

  1. Tanpa Nama says:

    Petanda tawaran penurunan cukai kereta Pakatan Rakyat adalah logik dan dapat realisasikan.... kalau tak buat apa nak buat jualan besar-besaran kepada student.... Buat apa nak beli kereta kecil, sendat dan keselamatan tidak terjamin, jika boleh dibeli kereta yang lebih besar, selesa dan selamat pada harga yang sama.

    Pakatan Rakyat wajar telah mengeluarkan brouser beberapa kereta sekarang dan buat bandingan harga sekarang dengan harga selepas penurunan duti jika Pakatan Rakyat memerintah. Bukan orang-orang di kampung sahaja ada masalah nak faham segala jargoun ekonomi... yang di bandar pun terkial-kial nak fahami makna semua jargoun tu.... maklumlah belajar ekonomi yang paling minimum pun hanya di tingkatan 6, selebihnya di IPT.... di menengah rendah tak belajar semua tu. Jadi permudahkan pemahaman rakyat.

  2. Tanpa Nama says:

    setuju sangat dengan cadangan tu...Pr perlu keluarkan perbandingan harga kereta semasa bn dan semasa PR memrintah. ini dapat memberi kelebihan kepada PR. juga dicadangkan keluarkan anggaran penurunan harga minyak dlm menifesto PR

Leave a reply

Terbaru di Nusajaya Kini

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Like Nusajaya Kini

Ruang Iklan

Fanpage Nusajaya Kini

Twitter Nusajaya Kini

Arkib

Jumlah Paparan Halaman

Daftar Ahli Blog Nusajaya Kini