BlogList Malaysia

Selatan Online

Laporan Polis Besar-besaran Terhadap Ketua Wanita Umno Malaysia

Posted by Nusajaya Kini on 4 Disember 2012 | 0 komen pembaca


Dewan Pemuda PAS Malaysia telah mengarahkan satu laporan polis secara besar-besaran terhadap Ketua Wanita Umno Malaysia iaitu Datuk Seri Sharizat Jalil berkaitan dengan satu kenyataan di Perhimpunan Agung Pergerakan Wanita UMNO Malaysia 2012 bertempat di PWTC pada 28 November 2012 yang lalu di hadapan khalayak awam dan disebarkan di media-media cetak dan elektronik dalam negara.

DPPM mendapati bahawa beliau telah membuat kenyataan yang berniat jahat dengan mengaitkan bahawa jika kekalahan berpihak kepada Umno maka akan mengundang kembali peristiwa 13 Mei 1969 sehingga menyebabkan kestabilan politik negara akan terancam.

Kenyataan yang menggambarkan betapa Umno seolah-olah tidak mahu menerima kenyataan jika kalah dalam PRU ini akan mendatangkan rasa takut, rasa tidak selamat, tidak tenteram, ugutan, menghasut dan seterusnya mendatangkan khianat awam kepada ketenteraman masyarakat awam pelbagai kaum di negara Malaysia ini.

Justeru DPPM telah mengarahkan agar Dewan Pemuda PAS di peringkat negeri untuk membuat laporan polis di negeri masing-masing pada 3 Disember 2012 pada pukul 10 pagi.

Sehingga kini Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor, Perak, Wilayah Persekutuan, Trengganu, Sabah dan Sarawak telah mengesahkan akan akan melaksanakan laporan polis ini serta akan dituruti oleh Pulau Pinang dan Johor pada hari Selasa. Pemuda Pas Johor turut akan membuat laporan polis terhadap Menteri Dalam Negeri.

Selangor - Petaling Jaya Selatan
Perak - Ipoh
Wilayah Persekutuan - Dang Wangi
Terengganu - Kuala Terengganu
Sabah - Kota Kinabalu
Sarawak - Kuching
Pulau Pinang - Seberang Prai Tengah
Johor - Semberong
Pahang - Temerloh


Khairul Faizi bin Ahmad Kamil
Setiausaha
Dewan Pemuda PAS Malaysia
Twitter : khairulfaizi73
**KLIK SINI untuk Iklan Teks produk anda dengan hanya RM5 sebulan!!**PENAFIAN DAN PERINGATAN - Ini merupakan web rasmi Nusajaya Kini. Semua artikel di sini adalah hak mutlak Nusajaya Kini, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika diletakkan nama pemiliknya. Semua gambar di web ini adalah hak milik Nusajaya Kini dan juga ehsan dari Google. Nusajaya Kini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Sebarang pertanyaan dan pendapat boleh dikemukakan terus melalui email kepada kami di nusajayakini@gmail.com


Kongsikan pandangan anda


0 komen pembaca for "Laporan Polis Besar-besaran Terhadap Ketua Wanita Umno Malaysia"

Leave a reply

Terbaru di Nusajaya Kini

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Like Nusajaya Kini

Ruang Iklan

Fanpage Nusajaya Kini

Twitter Nusajaya Kini

Arkib

Jumlah Paparan Halaman

Daftar Ahli Blog Nusajaya Kini